Forskarfredag + Frukostmingel

Nu är det dags för ännu en frukost tillsammans. Victoria har tillsammans med Martina på Näringslivsforum i Skövde anordnat så att våra medlemmar i NiL kan ta del av ForskarFredag i Skövde fredagen den 24/9! Det kommer även vara andra städer i Skaraborg som är med och tar del av detta event online.

Upplägget på morgonen är följande:

7.30-8.00: Frukostmingel på Kronocampingen i Lidköping
8:00-9.00: Ta del av föreläsning online från ForskarFredag i Skövde.

Vi kommer börja morgonen med att Kronocampingen i Lidköping bjuder på frukost och mingel. Sedan slår vi oss ner och tar del av föreläsning från Skövde via onlinelänk. Denna morgon har vi möjlighet att lyssna till Högskolan i Skövdes forskare för att fyllas med en rejäl dos med inspiration. Föreläsare & ämnen under morgonen är:

Joeri van Laere, docent i informationsteknologi

11 tumregler för att agera i kris

Översvämning, betalsystemskrasch, världsepidemi eller klimathot. Många olika kriser kan drabba din organisation, det lokala eller det globala samhället. Oavsett händelse finns dock alltid samma 11 tumregler som medborgare, näringsliv och myndigheter tillsammans kan tillämpa i sin krishantering. Baserat på över 10 års forskning förklarar Joeri van Laere hur ni kan agera i kris och hur ni kan lindra händelsens konsekvenser.

Thomas Andersson, professor i företagsekonomi

Medarbetarskap under och efter pandemin

Covid-19-pandemin har hållit världen i ett järngrepp i över ett år och har utöver många sjuka och döda bidragit till andra stora samhällseffekter. En sådan effekt är en betydligt ökad grad av hemarbete. Flexibilisering av arbetet är ingen ny trend, men pandemin har bidragit till en mycket snabb omställning. I den här presentationen kommer jag beskriva hur en ökad grad av hemarbete påverkar och utmanar medarbetarskap samt dess förutsättningar.

Patrik Gustavsson, biträdande lektor i produktionsteknik

Människa-robot samarbete i tillverkningsindustrin

Människa-robot samarbete syftar till att kunna utnyttja industriella robotar i en gemensam yta tillsammans med människor för att skapa en mer flexibel arbetsplats och därmed förbättra tillverkningsprocessen. Idag finns kollaborativa robotar som är säkra nog att användas i närheten av människor men de kan ännu inte utnyttjas helt naturligt i ett samarbete med människor. Hur kan det samarbetet se ut i framtiden och vad har det för effekter på tillverkningsprocesser?

Vi ser fram emot en inspirerande och rolig morgon tillsammans med er på Kronocampingen i Lidköping.

Maxantal: 50 personer 
Vid fullbokat event, har våra medlemmar förtur